معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان گفت: خطر ابتلا به مواد مخدر را در جامعه فرهنگسازی کنیم.
به گزارش بهبودیار و به نقل از خبرگزاری ایسنا ، دکتر ثمینی امروز در کمیته تخصصی توسعه مشارکت های مردمی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان، اظهار کرد: مواد مخدر از منکرات جامعه است. بر اساس آمارهای اعلامشده قریب به ۷۰ درصد از زندانیان کشور بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم با مواد مخدر مرتبط هستند.
وی تصریح کرد: همچنین حدود ۹۰ درصد از زندانیان زن درزمینهی جرائم مرتبط با مواد مخدر دستگیر شده اند. از طرفی بالاترین میزان مرگومیر غیرطبیعی کشور بعد از تصادفات جادهای، بالاترین میزان ابتلا به بیماریهای ویروسی مانند ایدز و هپاتیت، همسر آزاری، کودکآزاری، طلاق، قتل، جرائم منکراتی، نزاعها و خشونتها و مسائلی ازایندست حکایت از نقش مواد مخدر در این اتفاقات را دارد.
معاون استاندار لرستان خاطرنشان کرد: در خصوص عملکرد کمیته تخصصی توسعه مشارکتهای مردمی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان باید گفت که در سال جاری خروجی جلساتی که اعضای این کمیته برگزار کردهاند ۲۰ مصوبه بوده که ۱۷ مصوبه بهطور کامل اجرایی و ۳ مصوبه دیگر نیز در دست اقدام است.
ثمینی اضافه کرد: ایجاد اشتغال برای خانوادههای آسیبدیده از مواد مخدر، پرداخت ۷۵ میلیون ریال به سمنهای مجری برای برگزاری کارگاههای آموزشی توانمندسازی سمنها، پرداخت ۸۵۰ میلیون ریال به ۳۰ سمن استان برای اجرای طرحهای مصوب، پرداخت ۲۴۰ میلیون ریال کمک هزینه بیمه شدگان خانوادههای آسیبدیده از مواد مخدر، پرداخت ۲۰۰ میلیون ریال به دو سمن سطح یک استان برای اجرای طرح پایداری شغلی، برگزاری ۵ کارگاه آموزشی در ابتدای سال جاری، اجرای طرحهای حمایتی از سمنها، برگزاری نشستهای تخصصی با سمنها، اجرای طرحهای حمایتی توسط سمنها در حوزه مبارزه با مواد مخدر، اجرای طرح پایداری شغلی و اجرای ۱۷۵ برنامه متنوع در هفته مبارزه با مواد مخدر توسط سمنها از جمله اقداماتی هستند که توسط این کمیته انجام شده است.
وی با اشاره به توطئه های دشمنان نظام در ایجاد معضلات اجتماعی مانند اعتیاد و مواد مخدر و سیاستهای نظام در پیشگیری و مبارزه با آنها افزود: به دنبال اجرای درک دقیق از مفاهیم در زمینه مبارزه با مواد مخدر باشیم. معضل اعتیاد در جامعه دیده میشود اما این موضوع کمتر مورد توجه قرارمی گیرد. باید به عنوان یک هشدار جدی «خطر مواد مخدر را در جامعه فرهنگسازی کنیم».
معاون استاندار لرستان بیان کرد: خانوادهها در بحث ابتلا فرزندان به مواد مخدر پیشبینی و پیشگیری را مدنظر داشته باشند. در این خصوص دستگاههای اجرایی و نهادهای مرتبط مانند صداوسیما، آموزشوپرورش، بهزیستی، مدارس، دانشگاهها و تشکلهای مردم نهاد با استفاده از ظرفیت های موجود فرآیند آموزش والدین و فرزندان را در دستور کار داشته باشند.
ثمینی با اعلام رشد ۱۲ درصدی سمنهای فعال در حوزه مبارزه با مواد مخدر، افزود: در سال جاری این سمنها از تعداد ۳۵ به ۴۰ سمن فعال در استان افزایش داشته است. سمنها نهادهایی برخواسته از بطن جامعه هستند که نقش تسهیل گر را ایفا میکنند. از سمنها هم یاری گری مورد انتظار است و هم به طرحهایی با هدف کمک به آنها نیازمندیم.
وی عنوان کرد: سمنها، دستگاههای اداری و نهادهای مرتبط با حوزه مبارزه با مواد مخدر را با همفکری و ارائه طرحهای جدید کمک کنند و نقش تسهیل گری خود در فرهنگسازی جامعه برای حل این معضل اجتماعی را خوبی انجام دهند.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان یادآور شد: برای پیشگیری از موازی کاریها پیشنهاد میشود کمیتهای بهاتفاق اعضاء تشکیل و طرحهای ارائه شده برای انجام کارشناسی به این کمیته ارجاع شوند تا پس از بررسیهای دقیقتر طرحها به مرکز فرستاده شوند. با در نظر گرفتن این موضوع که در این زمینه اعتبارات استانی وجود ندارد، هر چه طرحهای ارائهشده جدیدتر و بیشتر باشند امکان جذب اعتبارات نیز بیشتر خواهد بود و به تناسب طرحهای ارائه شده در استان اعتبارات اختصاص داده میشود.
ثمینی اظهار کرد: به منظور همافزایی و بالا بردن توانمندیها، جلسات این کمیته را با برنامهریزی در فرصتهای مناسب و در بازه زمانی ۱۰ روزه یا دو هفته یکبار برگزار کنیم تا بدین ترتیب هم کاستیهایی که در گذشته وجود داشته است را بتوانیم جبران کنیم و هم با جدیت بیشتر در حوزه پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر به بهترین نحو به مردم خدمت رسانی کنیم.